Jan Nicolai, keurslager

Iets te vieren? Wil je graag een barbecue organiseren? Dan is het wel zo prettig dat alles goed geregeld is en je niet de hele avond met de barbecue bezig bent. Wij verzorgen ook een compleet barbecuefeest voor grote groepen, zoals verenigingen, bedrijven en grote partijen. Van eenvoudig tot exclusief. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.

U kunt uw bestelling voor de pakketten doorgeven in het veld 'Uw bericht'. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

BBQ pakket ‘it’s all for you’

Met dit pakket heb je alles in huis voor een geslaagde BBQ. Voor ieder wat wils! Te bestellen vanaf 10 personen.

• Speklapje
• 2 stokjes kipsaté
• BBQ worstje
• Hamburger
• Shaslick
• 3 soorten sausjes
• Rundvleessalade
• Frisse BBQ-salade
• Stokbrood met kruidenboter

per persoon € 12,95

Menu 1

• 2 stokjes saté
• Shaslick
• Hamburger
• Barbecueworstje
• Drumstick of gemarineerd speklapje

per persoon € 7,50

Menu 2

• Gemarineerde karbonade
• 2 stokjes saté
• Shaslick of Hawaïspies
• Hamburger
• Barbecueworstje of drumstick

per persoon € 7,95

Menu 3

• 2 stokjes kipsaté
• Gemarineerd speklapje
• Kipfilet pesto
• Shaslick of sparerib
• Runderhamburger

per persoon € 8,50

Menu 4

• Zwitserse braadworst
• Gemarineerd filetlapje
• Super saté
• Sparerib
• Biefstukspies met olijven

per persoon € 10,95

Menu 5

• Lamskotelet
• Varkenshaassaté
• pepersteak
• 2 stokjes kipsaté
• filetsteak

per persoon € 11,50

Verrassingsbarbecue

Een door ons samengesteld BBQ-menu. Zeer gevarieerd menu, met minimaal 10 verschillende BBQ specialiteiten. Te bestellen vanaf 15 personen.

per persoon € 10,95

Voor de kinderen

• Hamburger
• BBQ-worstje
• Kinderspies
• Pistoletje, kruidenboter en surprise

per persoon € 5,75

Voor de visliefhebbers

• Zalmspies
• Pangasiusspies
• Zalm- kabeljauwspies
• vispakketje

per persoon € 10,95

Vegetarisch menu

• Saté
• Hamburger
• Shaslick
• Groenteburger

per persoon € 6,75

Salades

• Frisse barbecuesalade
• Rundvleessalade
• Diverse rauwkostsalades
• Kartoffelsalade met spekjes
• Aardappelsalade ham/ei

Sauzen

• Satésaus
• Knoflooksaus
• BBQ-saus
• Smulsaus
• Cocktailsaus

'Maak het compleet’ menu

Te bestellen vanaf 15 personen.
Keuze uit een van de menu’s uit deze folder, aangevuld met:
• Rundvleessalade
• Frisse barbecuesalade
• Rauwkostsalade
• Kruidenboter
• 3 soorten sausjes
• Satésaus
• 2 soorten stokbrood

per persoon € 5,95

Verhuur - schoonmaak

Wij hebben deze menu’s zorgvuldig gekozen om het u gemakkelijk te maken. Hebt u echter geen keus kunnen maken, dan kunt u natuurlijk uw eigen menu samenstellen met onze heerlijke barbecuespecialiteiten. Als tip voor de grotere groepen; gemiddeld eet men 4 stuks vlees p.p.

De prijzen bij de menu’s in deze folder zijn inclusief het gebruik van een gasbarbecue + gasfles, vanaf 15 personen. Voor het schoonmaken van de barbecue berekenen wij vooraf € 15,-.

(u krijgt de barbecue in bruikleen, wij verhuren geen barbecues, en nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor onzorgvuldig gebruik. U kunt ons nimmer aansprakelijk stellen voor calamiteiten tijdens het gebruik van het geleende apparatuur.)

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Jan Nicolai, keurslager

Vaart Zz 66
8426AG Appelscha
0516431314

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten